Debat

Forhandlinger uden held

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan kan DLF gå med til, at Lærernes Centralorganisation har accepteret, at lærerne ikke får mulighed for at sætte magt bag ved kravet om ændret arbejdstid ved forhandlingerne i 2004?

DLF har nu - siden reglerne for den nuværende arbejdstid indførtes - forsøgt at få forhandlinger i gang om ændringer uden held. Hvordan kan man tro, at dette vil ændre sig i 2004. Et nej til ændringer vil jo intet koste Kommunernes Landsforening!

Man kunne faktisk få det indtryk, at vore forhandlere slet ikke ønskede at komme i hårde realitetsforhandlinger om ændringer, men hellere vil lade en fælles forhandler klare dette i 2005!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ove Rasmussen

Kastrup

Svar

Vi havde valget mellem at få en køreplan eller slet intet at have. Vi har ikke krav på noget. Derfor synes jeg, at vi er bedre tjent med en køreplan med præcise datoer for start- og sluttidspunkt for forhandlingerne. Ifølge hovedaftalen har vi ikke ret til at konflikte i forbindelse med forhandlingerne i 2004. Det kan vi ikke ændre på. Så hvis vi skulle leve op til ønsket om, at vi skulle kunne konflikte i forbindelse med arbejdstidsforhandlingerne, vil det betyde, at vi skulle vente med at forhandle arbejdstid til 2005. I øvrigt er det altid Lærernes Centralorganisation, der tager sig af arbejdstidsforhandlingerne, uanset om det sker som led i overenskomstforhandlingerne eller forskudt som her.

Anni Herfort

formand for DLF

Powered by Labrador CMS