753 teltpladser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En samlet fortegnelse over teltpladser i Danmark er netop udkommet for syvende gang. Denne gang indeholder bogen 753 teltpladser, og det er det højeste antal nogen sinde.

Teltpladserne er billige at benytte. Det koster højst 15 kroner, men mange er gratis. En tredjedel af pladserne tilbyder sovely i form af shelters eller lignende, så man kan lade teltet blive hjemme. Fælles for alle pladserne er, at det ikke er tilladt at komme i bil. Ordningerne henvender sig til rejsende uden motor: vandrere, cyklister, sejlere og ryttere.

Bogen 'Overnatning i det fri 2002-2003' koster 95 kroner og findes hos boghandlere, turistbureauer, Dansk Cyklist Forbund, De Frie Fugle og Dansk Vandrelaug. En anden mulighed er at bestille den på www.teltpladser.dk, hvor man også kan få flere informationer.