6 skarpe

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældreorganisationen har netop udsendt en pjece med bud på, hvilke områder af folkeskoleloven der kunne trænge til justeringer. '6 skarpe' hedder den.

Organisationen mener blandt andet, at lærerne bør være mere specialiserede end i dag til at undervise inden for enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen. Skole og Samfund mener også, at tiden er inde til at gøre børnehaveklassen obligatorisk og indføre en centralt fastlagt plan for indholdet af klassen. Vel at mærke uden at man dermed ad bagdøren indfører tidligere start på den egentlige undervisning. Derudover indeholder pjecen ønsker om flere undervisningstimer, en mere fleksibel indretning af klasser og hold for at styrke undervisningsdifferentieringen, og så foreslår forældrene, at filosofi skal indføres som nyt fag i folkeskolen.