Kloge kvadratmeter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

51 skoler og uddannelsesinstitutioner har fået penge til udvikling af kloge kvadratmeter. Det er Realkredit Danmark, der uddeler i alt 2,3 millioner kroner til nytænkning af skolens fysiske rammer eller til særligt kreative måder at fremme læring på. 1.200 søgte i år. Ansøgningsfristen for næste gang er foråret 2008. På www.rd.dk/klogem2 kan man snart læse mere om, hvilke skoler og projekter der støttes i år.

Hvorfor har I oprettet sådan en pulje til skoler?

»Fordi vi har en overordnet socialt ansvarlig strategi for hele virksomheden, og det her ligger i tråd med dét, vi beskæftiger os med«, siger seniorprojektleder Dorte Fejerskov Hass fra Realkredit Danmark.

Hvem søger?

»50-60 procent er folkeskoler, en del gymnasier søger også, men ikke mange højere uddannelsesinstitutioner«.

Er der en linje i ansøgningerne?

»Nej, det er svært at sige, men der er mange, der søger til ting, der kan understøtte matematikundervisningen eller læsefærdigheden. Flere ønsker at arbejde med de syv intelligenser. Vi har haft en musikalsk legeplads og flere, der søger til innovative uderum, men også til at styrke elevernes motorik på specialskoler«.

Tyder ansøgningerne på, at skolerne mangler penge?

»Ja, det synes jeg. Sidste år var der fokus på renoveringsprojekter, men i år har det været mere innovativt og til at styrke læringen. Jeg tror, vi selv er blevet bedre til at præcisere, at vi ikke går ind i renovering isoleret. Pengene skal styrke læring«.

hl@dlf.org