DLF’s hovedstyrelse: Genvælg Anders Bondo og Stig Andersen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis det står til hovedstyrelsen, skal kongressen i september ikke bruge lang tid på valg af for- og næstformand. Man indstiller nemlig, at Anders Bondo Christensen og Stig Andersen genvælges. Peter Hess-Nielsen gav som alle andre sin »fulde opbakning« til Anders Bondos og Stig Andersens fagpolitiske linje, men han tog et forbehold: »Hvis der kommer andre kandidater til næstformandsposten, vil jeg forbeholde mig ret til at holde banen åben«.

Man bør kun være i hovedstyrelsen i to perioder, argumenterede Peter Hess. »Det handler ikke først og fremmest om alder, men om fastgroethed - og om at man med tiden kommer til at opfatte sig selv som en del af systemet«, fort­satte han. »Men vi skal sende et signal om, at der ikke er lukket af for nye mennesker«.

Per Sand Pedersen meddelte, at han havde det »lidt på samme måde« og advarede imod, at hovedstyrelsen blev »en flok gamle mænd og kvinder«.

Vibeke Lynge understregede, at hun ikke var enig med Peter Hess. »Hvis folk kan blive valgt, er det ligegyldigt, hvad deres forudsætninger er. Jeg bakker Anders og Stig fagpolitisk op«, sagde hun.

Niels Munkholm Rasmussen kaldte Anders Bondo og Stig Andersen for »en fortrinlig ledelse«, som han bakker fuldt og helt op til et genvalg. Den samme hilsen havde Henrik Billehøj med fra sit bagland.

Stig Andersen fandt det »helt okay med de principielle tilkendegivelser«, men fremhævede, at det fagpolitiske grundlag, personligt engagement og ­evnen til at varetage opgaven måtte være afgørende, mens Anders Bondo bekræftede sit kandidatur og understregede, at han »har et fremragende samarbejde« med Stig Andersen.

DLF's formand og næstformand vælges af kongressen, mens den øvrige hoved­styrelse vælges ved direkte valg. Anders Bondo blev formand på kongressen i 2002, og Stig Andersen blev valgt som næstformand i 1999.