Debat

Pension skal reguleres

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 46/2000 skrev Neel Eriksen og jeg begejstret om Statspensionisternes Centralforenings (SC) nye politik for tjenestemandspensionisterne. SC's krav lød: 'Pensionerne skal beregnes som 57 procent af den til enhver tid gældende løn inklusive faste tillæg for den personalegruppe, som den pågældende tilhørte ved sin afsked'.

Det betyder, at pensionerne skal reguleres, så også omklassificeringer for hele lærergruppen medregnes.

Det er et flot mål at have, for det vil gavne både tidligere og kommende pensionister.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En af de få ting, vi kan bruge fra CFU's (Centralorganisationernes Fællesudvalg) pensionsrapport, er påvisningen af, at en lærer pensioneret i 1987 i 1998 mangler 17.000 kroner på årsbasis sammenlignet med en lærer pensioneret i 1998. Er der nogen i DLF, der vil forsvare den forskel? Eller påstå, den er rimelig og retfærdig?

Gennemførelsen af SC's krav vil fjerne forskellen.

Det var derfor nedslående at deltage i SC's repræsentantskabsmøde i marts.

SC var af en eller anden grund blevet så bange for sin egen skygge, at man nærmest ikke turde nævne kravet endsige fremføre det over for den forhandlingsberettigede organisation.

Nå, men så må DLF da kunne gøre det!

Men nej. Pensionsgruppen har netop diskuteret kravet og anbefalet hovedstyrelsen ikke at stille kravet.

Gruppen indstiller flot nok, at 'det skal sikres, at tjenestemandspensionen har samme udvikling som hele lønnen'.

Det vil hjælpe alle tjenestemandspensionister fremover, menikke dem, der er kommet i klemme i det gamle system og har det store efterslæb.

Hvad kan vi nu gøre?

Jeg vil anbefale alle pensionister og alle pensionistforeninger i DLF at tage affære.

Overbevis jeres kredsstyrelse og jeres lokale hovedstyrelsesmedlemmer om den uretfærdige behandling, nuværende pensionister udsættes for.

Deltag i kredsens møder om DLF's forslag til krav til Overenskomst 2002 og fremfør der jeres synspunkter, så de tages med i kredsens forslag til krav.

Det vil lette processen for os delegerede fra fraktion 4 på kongressen i oktober. Det bliver der, pensionsslaget skal stå.

Henning Pedersen

Blokhus

delegeret for fraktion 4