Lov om forsøg skal på plads

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom statsminister Poul Nyrup Rasmussen vil udsætte en række lovforslag for at undgå, at de kommer i karambolage med afstemningen om Amsterdam-traktaten, fortsætter arbejdet med at gøre det muligt for ikke-læreruddannede at deltage i forsøg med skolestart.

Umiddelbart efter påske, den 14. april, skal Folketingets undervisningsudvalg behandle et ændringsforslag til folkeskoleloven, der betyder, at samarbejde mellem lærere og pædagoger kan række ud over den samordnede indskoling, så der skabes en højere grad af ansvar for sammenhæng mellem skolens undervisning og børnenes ophold i fritidstilbud, som det hedder i undervisningsministerens oplæg.

Et tilsvarende forslag blev fremsat af forhenværende undervisningsminister Ole Vig Jensen. Det bortfaldt ved udskrivelsen af folketingsvalget.