Hvordan skal Guds ord fortolkes

Publiceret

Abu Laban henviser til følgende to citater fra Koranen:

Sura 23, vers 32:

Og sig til de troende kvinder at de (på samme vis) skal sænke deres blikke (når de ser fremmede mænd), og bevare deres dyd og ikke åbenbare deres (naturlige og kunstige) skønhed, undtagen hvad der er åbenbar af den, og at de skal trække deres hoveddække sammen om deres bryster og ikke åbenbare deres skønhed, undtagen overfor deres ægtemænd eller deres fædre eller deres ægtemænds fædre eller deres sønner eller deres ægtemænds sønner eller deres brødre eller deres brorsønner eller deres søstersønner eller deres kvinder eller deres krigsfanger eller deres mandlige tjenere, som ikke besidder nogen kønsdrift, eller børn, som ikke har nogen forståelse af kvinders nøgenhed. Og de skal ikke slå deres fødder sammen (i dans), så at det, de skjuler af deres skønhed, bliver kendt. Og vend jer til Allah alle sammen, I troende, for at det måske må gå jer vel.

Sura 33, vers 60:

O du Profet, sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække deres ydre kåber tæt sammen om og over sig (når de går ud). Dette er det bedste, så de kan kendes, og så de ikke forulempes. Og Allah er Tilgivende, Barmhjertig.

Citaterne er taget fra A.S. Madsens oversættelse, 3. udgave, 1. oplag 1989. I kommission hos Borgens Forlag.

Amina Tønnsen Echammari henviser blandt andet til følgende citat, som hun selv har oversat fra arabisk.

I hendes oversættelse var det Sura 3, vers 7. (I A.S. Madsens oversættelse er det Sura 3, vers 8):

Det er Ham, der har nedsendt Bogen til dig. Deri er der tydelige tegn - det er Bogens grundlag. Andre tegn er billedlige. De vildfarne tolker de billedlige tegn (bogstaveligt) og sår usikkerhed og splid med deres fortolkning.

Aminah Tønnsen Echammaris bog hedder 'Islam i europæisk klædedragt'. 142 sider, 218,00 kroner. Den udkom på forlaget Fremad den 12. februar 1998.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.