Den Ny Skole

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indlæringsevnen kan forbedres så meget, at alle fag kan tilegnes på to år, mener Martin Spang Olsen i en ny bog. Metoden er 'Den Ny Skole', som er et system, han selv har udviklet. Systemet er en kombination af sang, dans og slagsmål, der tager udgangspunkt i en rensning af følelses- og sanseapparatet. Derved aktiveres personens naturlige videbegær.

Den Ny Skole er et alternativ til den traditionelle skoleform, men kan desuden betragtes som en grundlæggende træning i kreativt udtryk. Systemet har også vist sig særdeles virkningsfuldt over for børn og unge med psykiske og sociale problemer i almindelighed.

Martin Spang Olsen er stuntman, sanger og skuespiller. Han er forfatter til tre bøger og holder jævnligt foredrag om blandt andet filosofi, pædagogik og livskvalitet. Han har blandt meget andet grundlagt Den Ny Skole, Det Danske Stuntsystem og Stuntskolen i København.