Anmeldelse

Hallo, er der hul igennem?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse år forskes der som aldrig før i hjernen og dens udvikling. Dette giver mange spændende udgivelser, hvor forskningens resultater bliver præsenteret, sat i diverse kontekster og præsenteret for forskellige målgrupper.

Fakta:

Titel: Hallo, er der hul igennem?

Forfatter: Ann-Elisabeth Knudsen, Karin Svennevig Hyldig

Pris: 249 kroner

Sider: 202 sider

Type: Bog

Forlag: Schønberg

Målgruppen for denne bog er forældre. Så i det omfang at man som lærer eller pædagog er forælder, er det en let tilgængelig og interessant fremstilling af barnets hjernemæssige udvikling op gennem barndommen. Her er der mange gode råd til forældrene om, hvordan forskellige situationer og vanskeligheder kan forstås og takles, så der bliver bedre overensstemmelse mellem barnets hjerne og forældrenes respons.

Bogens tone er "moderne kæk-munter". Den faktuelle viden bliver beskrevet enkelt med mange gode eksempler og i et sprog, der er rettet direkte til målgruppen; forældrene. I det lys bliver bogens gentagne budskab, "Tag det bare roligt - de vokser sig fra det", også mere rimeligt, fornuftigt og anvendeligt.

Det er altid godt at få viden, men denne bog giver ikke nok viden i forhold til den professionelle tilgang, som lærere, pædagoger og andre fagpersoner må være i besiddelse af for at forstå og handle adækvat i forhold til barnehjernen, således at børnenes faglige og sociale læringsprocesser optimeres. Der er simpelthen forskel på, hvad der er skolens eller institutionens opgaver, og hvad der er forældrenes, i forhold til barnets udvikling, læring og dannelse.