Anmeldelse

Bibelen på prøve

Bibelen på prøve

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristendomskundskab er for alvor blevet et prøveforberedende fag, og det ses her tydeligt i denne tema­bog for elever i udskolingen. Den består af forskellige eksempler på prøveoplæg med udgangspunkt i centrale kristne grundbegreber på baggrund af forskellige bibelske tekster. Det er ikke alt, som faget har et fikst og færdigt svar på, men det er elevernes demokratiske pligt, at de selv forsøger at danne sig en mening og en forståelse af de enkelte grundsyn.

Fakta:

Titel: Bibelen på prøve

Forfatter: Rose Maria Bering-Jensen

Pris: 206,25 kroner

Sider: 79 sider

Serie: Religionstemaer

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen har et meget smukt layout, der øger motivationen for at gå i gang med de klassiske dogmatiske begreber om­kring skabelse, syndefald, dåb, det ondes problem, næstekærlighed, nadver, dommedag, Gudsriget, lig­nelser, undere, død og opstandelse, omvendelse, bøn, tro og Luther.

Det er skønt, at der tages udgangpunkt i eleverne, og at emner foldes ud således, at eleverne får en for­nem­melse af, at religion spiller en samfundsmæssigt central rolle, og at det er ethvert menneskes pligt at sætte sig ind i andres og egne trosmæssige forhold, så de kan tolke religiøse tekster og udsagn i både nutidigt og historisk perspektiv. Vi undgår måske ikke nye Muhammed-kriser, men vi må have et øget blik for at forstå, hvordan sådanne kulturelle konflikter opstår, og hvad der kan gøres for at skabe fred og forsoning i verden. En vigtig bog om et evigt aktuelt emne.