Folkeskolens leder:

Ikke et ord om Pisa

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark er nummer et, og Finland er nummer syv. Det handler ikke om skole og uddannelse og så dog alligevel:

I The Economist Intelligence Units årlige analyse er Danmark globalt set det mest attraktive land at foretage investeringer i. Det skyldes blandt andet den store offentlige sektor, lyder vurderingen. Det er en myte, at høje skatter virker hæmmende på erhvervslivet.

»Samlet set betyder det faktisk mere for investorer, at Danmarks infrastruktur er i top, og at arbejdsstyrken er højt uddannet og fleksibel alt sammen muliggjort af et forholdsvist højt skattetryk«, siger lederen af The Economists landeanalyse, Ania Thiemann, til Information.

Det, der for alvor trækker nedad i vurderingen af Danmark, er fremmed-angsten og vores manglende integration af indvandrere.

Det bør der gøres noget ved. Og vi har heldigvis råd til det. Eller som The Economist måske ville formulere det: Vi har ikke råd til at lade være.

-th