Fra regeringsgrundlaget, marts 1998

Publiceret

Øget kvalitet i uddannelserne har høj prioritet for regeringen. Det er afgørende for danske virksomheders udviklingsmuligheder og evne til at konkurrere på de internationale markeder, at de har adgang til godt uddannet og velkvalificeret arbejdskraft. En høj uddannelsesstandard er en forudsætning for et aktivt demokrati. Kvalitet i uddannelserne er således af stor betydning for den fremtidige udvikling i velstand og velfærd.

Der bruges i dag mange penge på uddannelse i Danmark. Ressourcerne kan udnyttes bedre og kvaliteten øges inden for de eksisterende budgetter. Der er i hele uddannelsessektoren brug for, at lærernes arbejdstid kan anvendes mere smidigt.

Der skal iværksættes en løbende kvalitetsvurdering af de enkelte uddannelser og samspillet mellem dem.

Folkeskolen skal styrkes. Folkeskolen er det fundament, det øvrige uddannelsessystem bygger på. Den løbende kvalitetsmåling skal bidrage til at videreudvikle folkeskolen. Informationsteknologi skal anvendes som en integreret del af undervisningen.

Der skal samtidig mere helhed ind i børnenes hverdag. Børnehaveklasse, skole og fritidsordninger må i højere grad ses som et samlet integreret forløb, således at indlæringen allerede startes i børnehaveklassen.

Indsatsen for de sårbare børn skal styrkes.jvo

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.