Janne Skovbjerg

Anbefalinger til din religionsundervisning

Janne Skovbjerg, der er religionslærer på Brårup Skole i Skive og faglig rådgiver for religionsnetværket på folkeskolen.dk/religion, kommer her med sine anbefalinger til din religionsundervisning.

Publiceret

Bog
En ny metode til undervisningen

Bogen "Religionsdidaktik i praksis" har et kapitel, der hedder "Et forløb om ondskab". Her er der dels et konkret forløb om ondskab, dels – og ikke mindst – en didaktisk gennemgang og metode til at undervise i emnet. Det er superfint som underviser at få ny inspiration til, hvordan man kan gribe undervisningen an.

”Religionsdidaktik i praksis” af Kirsten M. Andersen og Lakshmi Sigurdsson. 300 kroner. Forlaget Eksistensen

Lyd
Podcast om konvertering

På Menneskebiblioteket er der en podcast med Linda, som konverterede til jødedommen som 18-årig. Den er god som baggrundsviden for læreren, og uddrag af den vil være fine til undervisning med emner som konvertering. For eksempel hvordan man lever, mens man følger jødedommens 613 regler med mere.

menneskebiblioteket.dk/linda-joede

Ud af huset
Kom nu ud i det grønne

YouTube-kanalen Religionsnørden har små videoer, hvor der i ord og streg fortælles om det basale i de enkelte religioner. Sproget er letforståeligt. Videoerne er gode til såvel repetition som til elever, der har brug for forforståelse, inden de læser en tekst.

Søg efter ”Religionsnørden” på YouTube