Debat

Er du sygemeldt – har du brug for et netværk?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er langtidssygemeldt fra folkeskolen med stress. Symptomerne opstod, fordi der var uoverensstemmelse mellem krav og muligheder. Jeg kunne ikke længere stå inde for en stor del af skolens løsningsmodeller og oplevede flere og flere elever, som blev mobbet og følte sig klemte af andre elever, der fyldte mere og mere.

Jeg tror på at indføre en positiv nultolerancepolitik i folkeskolen, men det er svært foreneligt med den nuværende struktur. Før min sygemelding skrev jeg en omfattende rapport: »Hvorfor har Danmark ikke verdens bedste folkeskole?«, hvor jeg peger på, hvorfor skolen med den daværende struktur og organisation slider på en del lærere.

Rapporten har især fokus på løsninger, på hvordan vi kan forbedre arbejdsmiljøet og folkeskolen generelt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mit indlæg er en opfordring til at forbedre lærernes arbejdsmiljø, så de ikke bliver syge - og et forslag om at skabe et netværk for de sygemeldte.

Mange lærere arbejder meget engagerede, involverede og reflekterende. Undervisningen er tit inspirerende og varieret.

Men vi må forholde os aktivt til, at der er forhold i skolen, som slider på en del af lærerne. Flere og flere stopper lærergerningen, og færre og færre søger ind på uddannelsen.

Mange sygemeldte lærere har et godt netværk via familie og venner, men det kan være svært for omgivelserne at forstå skolens kultur og de vilkår, lærerne arbejder under. Mange sygemeldte isolerer sig og savner måske ligesindede at dele følelser og oplevelser med.

Når du først har isoleret dig, kan det være endnu sværere at komme tilbage på arbejdet.

Jeg mener, at det vil være rigtig godt med et netværk for sygemeldte lærere, men vil gerne undersøge, om andre også synes, at der er et behov.

Indholdet af netværksmødet definerer vi selv, men jeg forestiller mig, at møderne skal være fremadrettede og fokusere på muligheder og løsninger frem for på begrænsninger.