Cd-rom om menneskerettigheder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Menneskerettighedscentret har udgivet cd-rommen 'Erklæringen til undervisning om menneskerettigheder'. Den er en del af markeringen af 50-året for FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Cd'en er sendt til alle skoler.

Den er delt i tre. En faktadel til dem, der ønsker at gå i dybden med erklæringen, og en tidslinie, der viser historiske højdepunkter i forhold til dokumenter om menneskerettigheder. Der er også en opgavedel, der bestå af otte spillignende opgaver. De bygger alle på konkrete menneskerettighedssager, som spilleren kan løse ved at bruge fem hjælpere, som er FN, en advokat, to NGO'ere, pressen og parlamentet. Skolerne har kun fået et gratis eksemplar. Ønskes flere, kan de bestilles for 100 kroner, og ved køb af flere end ti koster de 50. Telefonnummeret er 3330 8888 og e-mail-adressen: KS@humanrights.dk