Uskolet

Ny Megafonundersøgelse: For meget undervisning i klassen 
går ud over den daglige uro

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alt for meget larm og uro i de danske klasseværelser drukner i undervisning. I en ny undersøgelse fra Megafon peger over halvdelen af de adspurgte elever på, at for meget undervisning i klassen går ud over den daglige uro.

Resultaterne overrasker ikke elevformanden: »Det er rigtig ærgerligt, men vi er klar over, at mange elever synes, at undervisning generer meget«, siger hun, som mener, at ansvaret ligger hos både lærer og elever. »I dag kan man ikke gøre noget som elev. Det opfattes som pinligt at skulle spørge sine klassekammerater, om de vil lade være med at deltage i undervisningen, så der kan blive plads til at spille bold inde i klassen«.

Mindre undervisning er ikke det eneste, som ifølge undersøgelsens 510 deltagende elever ville hjælpe. Også flere vikarer, mere brug af gammel, udpint it og flere elever i klasserne ville kunne forbedre uroen.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.