Debat

Drop udansk hetz

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Folkepartis (DF) Martin Henriksen lider af et meget udansk træk (Folkeskolen nummer 11): At gøre uenighed til et spørgsmål om hetz. I Danmark hylder vi ytringsfrihed, ligestilling mellem kønnene, religionsfrihed og ret til egen seksualitet. Det er ikke danske opfindelser, men et værdisæt, der hviler på de universelle menneskerettigheder og de borgerlige frihedsrettigheder.

Det er derfor, at jeg er stolt af at være dansker: At vi i så mange år har indarbejdet disse værdier i det danske samfund. Men der er mere, der gør mig stolt af at være dansker. Jeg er stolt af, at vi har skabt et samfund, hvor uligheden blandt de rigeste og fattigste stadig er blandt de mindste i verden. Jeg er stolt af, at mænd og kvinder har mange muligheder for både at være forældre og gøre karriere - uanset køn. Jeg er stolt af, at der er fri og lige adgang til at uddanne sig og til at blive behandlet på hospitalet, når man bliver syg. Selvom regeringen med DF's ihærdige støtte prøver at dele sundhedsvæsenet i et a-og b-hold. Ligesom de samme partier prøver at genindføre den gammeldags niveaudeling på uddannelsesområdet, selvom det er veldokumenteret, at det skaber sociale skel og sænker den samlede faglighed.

Når vi ikke ønsker fadervor og obligatorisk kristendom i folkeskolen, er det, fordi vi respekterer religionsfriheden. Det gør DF ikke. Vi ønsker i stedet obligatorisk religion, hvor kristendommen skal vægtes højt. Forkyndelse hører til kirken, undervisning til skolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er DF, der skylder svar på, hvad partiet mener, når det vil indføre særligt danske værdier i alle folkeskolens fag, herunder seksualundervisningen, hjemkundskab, musik. Vær konkret, Martin Henriksen - og så tager vi danskhedsdiskussionen derfra.