Anmeldelse

Je m'appelle 3

Je m'appelle 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For en del år siden udkom "Je m'appelle 1-2" som et videomateriale, og "Je m'appelle 3" ligger i tæt forlængelse heraf. Idéen med "Je m'appelle"-serien er at lade unge fransktalende præsentere sig selv.

Fakta:

Titel: Je m'appelle 3

Pris: 995 kroner

Type: Dvd

Forlag: VideoVanse

Her drejer det sig om 21 unge mellem cirka 15 og 30 år, som bor i og omkring Grenoble, og som for de flestes vedkommende er under uddannelse. Formen er ganske enkel. Den enkelte unge er filmet i sine daglige omgivelser og fortæller om sin skole, sine interesser, sine fritidsaktiviteter, sine fremtidsplaner eller særlige problemstillinger, som netop han/hun er optaget af. Det meste af tiden ser man den unge i nærbillede tale direkte ind i kameraet. Indimellem ser man situationer, hvor han eller hun viser sin fritidsaktivitet. Den tekniske kvalitet er bedre end på de gamle videoer, mens indholdet og formen er uændret.

Sproget er hverdagspræget, men domineret af det fagsprog, der følger naturligt med det emne, den unge taler om. De unge holder et realistisk taletempo i forhold til målgruppen, som er franskelever i 9.-10. klasse og niveauerne derefter. I kassetten er der to dvd'er, en uden undertekster og en, hvor man kan vælge enten danske eller franske undertekster. For folkeskoleeleverne vil det være relevant at veksle mellem de to muligheder for undertekster.

Powered by Labrador CMS