Debat

Talmystik om ny løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

... og Folkeskolen hjælper desværre til.

Hvis jeg tager en krone fra dig i dag og én i morgen og én igen i overmorgen. Hvor mange penge har jeg så taget fra dig?

Ole Andersen ville sige, at han har taget én krone fra dig, jævnfør omtalen i Folkeskolen nummer 11 af annoncen om forlodsfinansiering. Det er vigtigt for arbejdsgiverne at holde liv i mystikken om, hvad forlodsfinansiering er. Jo mere uforklarligt begrebet er, jo nemmere går udbygningen af det måske igennem.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men forlodsfinansiering er let at forstå!

Vi låner arbejdsgiverne noget af den løn, vi skulle have haft i centralt aftalte lønstigninger, og bagefter skal vi prøve at forhandle dem tilbage igen. Så simpelt er det.

Afhængigt af hvor længe man har været yder i låneordningen - det vil sige, hvor længe man har været omfattet af en overenskomst, der indeholder Ny Løn - skylder éns arbejdsgiver én flere eller færre penge.

Annoncen fik stor opbakning, fordi mange forstår, hvad forlodsfinansiering handler om. Ligesom kongressen, da den sagde, at vi ikke længere vil betale til den.

De, som forsøger at så tvivl om tal, har kun ét formål: At svække budskabet fra de mange kredse og afdelinger af KTO-organisationer (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), som støttede annoncen.

Jeg kan forstå, at arbejdsgiverne har det formål. Men hvorfor er vores fagblad så kritikløs mikrofonholder for arbejdsgiverne? Dagen efter at annoncen var i søndagsavisen, står Ole Andersens udtalelser uimodsagt i Folkeskolens netudgave, på trods af at bladet var informeret om annonceinitiativet i mere end en uge forinden! På den tid kunne der være samlet mange spændende historier om, hvorfor kredse og andre KTO'ere støttede annoncen.

Er det talentløs journalistik - eller har det et formål?

Dorte Lange

Søllerød