Debat

Ole Andersens regnekunst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et interview i Folkeskolen nummer 11 forsøger Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler Ole Andersen at flytte fokus væk fra det væsentlige i overenskomst-annoncen. Han postulerer, at der er regnefejl i annoncen. Men hans forsøg på et dementi bliver i stedet en bekræftelse.

Ole Andersen siger, at det, der reelt sker, er, at ens årsløn efter tre år er 5.500 kroner lavere, end hvis forlodsfinansieringen var blevet udmøntet som en generel lønstigning (gældende ved en forlodsfinansiering på 2,2 procent og en årsløn på 250.000 kroner).

Enhver kan selv regne ud, hvor få år der skal til, før man har rigtig mange penge i klemme, hvis man hvert år udlåner yderligere 5.500 kroner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man kan opstille masser af regnestykker om forlodsfinansieringen.

Under alle omstændigheder: Det er ikke småpenge, vi snakker om. Og denne diskussion skal ikke afspores af teknik.

Det væsentlige er, at KL i stedet for at sikre og forbedre reallønnen og pensionen ved centrale og fælles lønforbedringer vil øge låntagningen hos sine medarbejdere.

Forlodsfinansiering er en veksel med liden sikkerhed. Det er yderst usikkert, om vi får pengene. Et er derimod sikkert: Vi får ikke renter.

KL har planer om at spartle lag på lag af forlodsfinansiering på en mere og mere skrantende fælles løn i de kommende overenskomster. Ole Andersen har ikke tænkt sig at stoppe ved denne overenskomst.

Det havde været spændende, hvis Ole Andersen havde udtalt sig om den væsentlige side af sagen.

Niels Kjeldsen

Ballerup