Debat

Ideologisk kamp

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man ønsker sig meget lidt til sin fødselsdag, er chancen for at få sine ønsker opfyldt procentuelt bedre, end hvis ønskesedlen er lang.

Da kongressen var samlet i Kolding for at opstille krav til Overenskomst 97, blev der fra flere sider i salen slugt kameler i enighedens hellige navn. Til gengæld forventedes også, at vores forhandlere så kunne levere varen, da 'ønskesedlen' var meget kort. Set fra mit hjørne af verden blev forventningerne ikke indfriet.

Vi fik mere i lønningsposen - fint. Vi får dog ikke så høje procenter som sygeplejerskerne og pædagogerne. De vandt slagsmålet om puljerne, hvor de får henholdsvis 1,75 procent og 1,48, og vi får 0,8 procent og det endda, når værdien af den ubrugte decentrale løn fra sidste overenskomst er indregnet. Hvis enkelte nu føler sig snydt, er det da forståeligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har ikke brugt så mange penge på den decentrale løndel, siges der, kun 0,2 procent mod 0,48 procent sidste gang - en nedgang siger nogen, ak nej da, hvis vi tæller pengene i posen, er der flere - nemlig 0,7 procent med mulighed for udvidelse til 0,9 mod sidst 0,8. Der er flere penge til decentral løndannelse.

Organisationsopdeling, siges der så, tja, hvis man i Aalborg kan forhandle mange tillæg hjem til lærerne, og vi i Taastrup er knap så gode, kan Kreds 16's medlemmer være med til at give lærerne i Aalborg bedre lønvilkår. Organisationsopdelingen er på landsplan, ikke i kredsene.

En stigning på 66 procent af betaling for en skoleakkordtime lægger op til en decentralisering af arbejdstidsforhandlingerne og underbygger min opfattelse af, at vi er på vej væk fra den fælles folkeskole og de fælles forhold for lærerne.

F-faktoren er lagt i udvalg til debat, hvorfor debattere noget, vi i DLF er enige om ikke skal røres. Det er da naivtat forestille sig, at arbejdsgiverne eventuelt vil være med til en generel forhøjelse. En ny løndannelse for lederne, så disse ikke er sikret løn højere end på løntrin 47, nyansatte må sandelig håbe på, at kredsene lokalt er gode forhandlere.

I mit hoved er der ikke langt til nye lønformer for lærere, når nu vi har fået dem inden for dørene.

Vores forhandlere tabte den ideologiske kamp - derfor stemmer jeg nej.

Vibeke Lynge

kongresdelegeret

Taastrup Lærerforening