Ulla Hansen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere skoleleder Ulla Hansen er død efter længere tids sygdom.

Ulla startede som lærer på Vestervangskolen i 1976 og kom i 1991 til Skovvangskolen, hvor hun først var lærer, senere blev souschef og viceinspektør for i 1999 at blive skoleinspektør. Hun blev pensioneret på grund af sygdom for godt fem år siden efter et længere sygeforløb.

Langt de fleste elever, forældre og lærere i Glostrup kendte Ulla for hendes store engagement, kreativitet og sprudlende væsen, da hun først var pædagogisk konsulent for indskolingen i 1980'erne og 90'erne, men også for hendes engagement i pædagogiske debatter, udviklingstiltag og nytænkning inden for en række områder, og hun satte sit store præg på udviklingen af Skovvangskolen. Ulla har været med til rigtig meget - lige fra at lave læseplaner og implementere ny folkeskolereform (den fra 1994) til at sørge for, at Skovvangskolen var en rummelig arbejdsplads for både børn og voksne, og for mange unge lærere blev hun en kæmpe inspirationskilde.

Ulla markerede fra starten som skoleleder en klar retning, og hun satte synlig pædagogisk ledelse på dagsordenen, længe inden det blev tænkt ind i den nuværende folkeskolereform fra 2013. Ulla var aldrig bange for at sige sin mening, heller ikke hvis den var knap så populær. For hun gjorde det ud fra, hvad der var bedst for børnene, og det giver enorm respekt.

I et par år havde Ulla en halvårlig klumme i Folkeskolen, hvor mange blev inspireret af hendes artikler om blandt andet synlig pædagogisk ledelse, hvor hun var med i undervisningen og efterfølgende gik i dialog med lærerne om, hvad der var god undervisning. Også hendes pædagogiske vinkel i forhold til arbejdet med elevplaner ud fra Lille Ib har sat sig sine spor.

Ulla var et fantastisk menneske, både som leder og som kollega, og hun vil blive stærkt savnet.

Æret være hendes minde.