Uskolet

Mindfulness kan hjælpe hyperaktive politikere

Hyperaktive, opmærksomhedssøgende og reformivrige politikere kan have glæde af meditationsøvelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det viser et nyt diplomprojekt, der har undersøgt en række uddannelsespolitikere, som ikke besidder kompetencerne til selvregulering. »Mindfulness repræsenterer et rum til ro for disse politikere«, fortæller forskeren bag projektet. »En slags 'helle', hvor politikerne ikke ustandseligt føler, at de skal overbyde hinanden i uigennemtænkte ændringsforslag for eksempelvis folkeskolen«.

Forskeren understreger, at man bør benytte en rolig tilgang til politikerne - en såkaldt low arousal-tilgang - når man arbejder med de forskellige øvelser. På den måde får politikerne nemmere ved at håndtere de lange arbejdsdage med mange skift og møder, medieoptræden og lovforslag. Under pilotprojektet blev politikerne mere nysgerrige og begyndte at danne relationer på tværs af partiskellene.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS