Uskolet

Lærer imod uigennemskueligt DLF-forslag, fordi KL er for

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Ja, jeg er imod«. Sådan lyder meldingen fra lærer Henning Kristensen, 56, når man spørger om hans holdning til det nye forslag fra Danmarks Lærerforening, der vil give nyuddannede arbejdsløse lærere mulighed for at undervise på nedsat tid for en løn svarende til dagpengesatsen.

»Jeg kan godt se, at der kan komme nogen i klemme med de nye dagpengeregler«, forklarer Henning Kristensen. »Og det er sikkert godt at give dem noget erfaring, så de måske kan få nemmere ved at finde et rigtigt job. Men der er også en masse problemer i forhold til vikarer og fastansatte og lønniveau og alt muligt. Jeg ved ikke. Men nu så jeg lige, at KL åbenbart er positivt stemt over for forslaget, og det er nok for mig. Så er jeg imod, helt klart«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.