Uskolet

Hjemkundskabslærere: Vi vil også have et sejt navn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I kølvandet på undervisningsministerens planer om at nedlægge fagene sløjd og håndarbejde og i stedet udvikle et helt nyt fag under navnet »håndværk og design« melder hjemkundskabslærerne sig nu på banen. »Vi vil også have sådan et nyt navn, der er lige så sejt«, lyder det. »Vi har længe ærgret os over vores irriterende gammeldags fagbetegnelse, så det er da oplagt, at vi også får lidt mere opmærksomhed, når nu pludselig sløjd og håndarbejde skal være så fancy«.

Under et brainstormingsmøde mandag aften i Hjemkundskabslærerforeningen kom flere bud på bordet, og flest stemmer ved den efterfølgende afstemning fik forslagene »Kost og energi«, »Økologi og menu« og »Nyt Nordisk Køkkenfag«, mens navnene »Suppe, steg og is«, »Ind med skeer« og »Kernesund ædelse« umiddelbart blev forkastet.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.