Debat

Intet konflikttema

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løndelen

Der er opnået et godt resultat for især vore unge kolleger. Mellemgruppen og slutlønslærerne har fået noget. De relative forskelle i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte er også opretholdt.

Man kan undre sig over, at Kommunernes Landsforening stiller krav om mere individuel løn, men i praksis accepterer en ny anciennitetsbaseret løn, som giver næsten 100 procent af livslønnen i forhold til i dag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Arbejdstid

Navnet 'betroet tid' forekommer kunstigt, når alle ved, at det handler om forberedelse af undervisningen. Den tid, vi er på skolen, er vel også betroet i en eller anden forstand. Den kunstige betegnelse vil kunne udsætte forberedelsestiden (lig med den betroede tid) for pres ved kommende overenskomster.

Det forekommer usagligt, at den betroede tid ikke er relateret til antallet af undervisningslektioner. Man kunne økonomisk neutralt have opereret med et gennemsnitstal og et mindstetal, eller man kunne have skelet til den måde, undervisningstillægget tildeles på. Her markeres jo netop forskellen på at have mange og få undervisningslektioner.

Når det er sagt, skal det anføres, at mange udvalgs- og repræsentationsopgaver kræver megen forberedelse, hvor den nuværende pulje på 70 timer ikke slår til.

Konklusion

Forhandlingerne har været præget af mange politiske signaler fra Kommunernes Landsforening og fra Folketinget.

På den baggrund må resultatet bedømmes som udmærket under de givne betingelser. Der er intet konflikttema, der kan overbevise andre end en snæver kreds af lærere om, at resultatet bør stemmes ned.

Hvis forhandlingerne går i hårdknude i en kommune eller på en skole, skal man ikke glemme, at muligheden for at få alting på mødeplanen er et meget stærkt pressionsmiddel.

Derfor. Stem ja til aftalen.

På vegne af otte ud af ni kredsstyrelsesmedlemmer i Aalborg Lærerforening.

Georg Møller Pedersen

Aalborg