Debat

Stemmetallene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Valg af delegerede til kongressen er et vigtigt led i foreningens medlemsdemokrati. Det undrer mig derfor meget, at Folkeskolen i nummer 9 kun bringer navnene på de valgte - ikke de stemmetal, hvormed de er valgt.

Stemmetallene fortæller jo noget om den opbakning, de delegerede har. Det kan have sin betydning at kende den, når man skal vurdere eventuelle indlæg på kongressen eller i bladet.

Ved alle andre valg i samfundet plejer man også at oplyse stemmeprocenten. Det gjorde Folkeskolen heller ikke, men det er da for eksempel ikke uinteressant at få at vide, hvor stor en del af Fraktion 4's medlemmer der udnyttede deres demokratiske ret til at stemme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg håber ikke, det er tilfældet, men det ligner en vis nedvurdering af valgene og kandidaterne, så lad os få stemmetal og -procent i Folkeskolen.

Jørgen Pagh Andersen

København Lærerforenings

pensionistafdeling

De endelige, kontrollerede tal forelå ikke ved redaktionens slutning.

Danmarks Lærerforening har for længst meldt tallene ud til kredsene.

Redaktionen