Debat

Ulykkeligt fænomen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stigende forfærdelse oplever man gang på gang, at diverse kredsformænd, hovedstyrelsesmedlemmer, ja, af og til selveste formanden synes at være misinformeret - i værste fald ganske uoplyst. Sjovt nok skinner dette tydeligst igennem i tiden omkring overenskomstforhandlingerne. I et lønligt håb om at råde en smule bod på dette ulykkelige fænomen:

Kongressen har besluttet, at der skal arbejdes for afskaffelse/begrænsning af den decentrale løn.

Mange medlemmer mener, at endnu et urafstemningsnej til et overenskomstforslag vil være ensbetydende med en svækket/ødelagt forening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Skulle det gå så galt, at hovedstyrelsen siger ja til en overenskomst, der går imod en kongresbeslutning, og medlemmerne siger nej - er det vist svært at blive uenige om, hvem der splitter foreningen!

Vi har ikke brug for decentral løn. Uanset hvad pædagoger, sygeplejersker og gymnasielærere måtte mene om den decentrale løn, såønsker vi den ikke!

Kommunernes Landsforening hævder ofte, at man sagtens kan forestille sig særlige opgaver, der skal honoreres med decentral løn. Ærgerligt nok har vi aldrig set konkrete forslag fra den kant - måske er det alligevel ikke så sagtens.

I modsætning til vore overenskomstpartnere har vi allerede et særdeles effektivt og objektivt instrument til honorering af alle mulige særlige opgaver, nemlig den velkendte Ø-tid.

Kære Kommunernes Landsforening og andre fortalere for decentral løn, vil I venligst give os klar besked (gerne her i bladet) om, hvilke opgaver der ikke kan tilgodeses med Ø-tid, men derimod 'sagtens' med decentral løn. Det ville være særdeles befriende!

Nils-Jørn Hyltoft

Vejle

Powered by Labrador CMS