Debat

Musiske bud

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inspireret af 'Den lille Blegfede', pamfletten, som er 'Det musiske Udvalgs' ti bud for fremtidens skole, vil jeg af medfødt beskedenhed nøjes med ti bud for nutidens folkeskolelærere - som en todelt føljeton! Og samtidig forudskikke, at jeg hverken er æterisk endsige sværmerisk i min virkelighedsfortolkning. Den er beklageligvis præget af den virkelighed, jeg færdes i. Endnu mindre har jeg lånt poetisk kraft og nimbus hos Moses eller andre af den hellige skrifts personligheder. Eller sprogligt evnet at illudere den hybride stemning af flodhest, der hengiver sig i sylfidedans.

Og slutteligt ikke bedt undervisningsministeren om at skrive anbefalende forord!

Alligevel er det mit håb, at mine betragtninger vil nyde gunst hos Folkeskolens læsere!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Første bud: Du skal ubetinget mene, at folkeskoleloven af 1993 er genial og unik. Alle andre synspunkter er ondsindede, bagstræberiske og aldeles utilbørlige!

Andet bud: Du må vide, at når du er blevet pædagogisk umyndiggjort, er det til din egen fordel. Folk med indsigt og overblik har fundet det nødvendigt. Du ved det blot ikke selv!

Tredje bud: Du må ikke tro, du er kvalificeret til at tænke pædagogiske tanker alene. Det troede man i gamle dage. Nu foregår det i team!

Fjerde bud: Du må vide, at du ingensinde igen vil komme til at tage pædagogisk aleneansvar for en klasse! Nu foregår det i team!

Femte bud: Du skal altid have et varieret udvalg af planer og målsætninger på lager! Ellers bliver ledelsen frustreret. Gerne noget om projekter og tværfaglighed. Spar ikke på superlativerne! Og når du evaluerer: Sørg for, at du nåede målet!.

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring

Powered by Labrador CMS