Debat

Afgørende ændring

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste nummer af Folkeskolen er der følgende citat af formanden, Anni Herfort: 'Lad os diskutere overenskomstens indhold og ikke skrækscenarier inden urafstemningen'.

På formandsmødet mandag den 3. marts sluttede formanden mødet af med en opfordring til, at vi nu forholdt os til indholdet i aftalen og ikke til, hvilke fagpolitiske konsekvenser vi mener, at resultatet vil få.

Jeg vil i modsætning hertil opfordre til, at vi grundigt drøfter, hvilke konsekvenser det vil få, at vi med denne overenskomst accepterer, at en stadig større del af vores lønsum skal udmøntes decentralt. Det er en afgørende ændring af foreningens lønpolitik, der vil få konsekvenser for vores interne lønrelation, arbejdssituationen i folkeskolen og vores muligheder for at fastholde en fælles fagforening. Accepterer vi denne gang, at den del af lønsummen, der skal forhandles decentralt, stiger med over 40 procent, vil det være umuligt at fastholde den nuværende lønpolitik ved kommende overenskomster, herunder forhandlingerne om nye lønformer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er helt afgørende, at vi er klar over, hvilke konsekvenser der følger af dette skift i lønpolitikken. Det vil få langt større betydning for os end de enkelte delelementer af overenskomsten. Vi må ikke gentage fadæsen fra afstemningen om arbejdstidsaftalen, hvor mange efterfølgende konkluderede, at de ikke i tilstrækkelig grad havde kendt konsekvenserne af ændringerne.

Anders Bondo Christensen

medlem af DLF's

hovedstyrelse

Powered by Labrador CMS