Anmeldelse

USA efter 9/11

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det være sagt med det samme - "USA efter 9/11" er en aldeles glimrende bog!

Fakta:

Titel: USA efter 9/11

Forfatter: Sune Finn Sunesen

Pris: 174 kroner

Sider: 128 sider

Type: Bog

Forlag: Columbus

Den er absolut anvendelig som kilde til rapporter, projektorienteret arbejde og som yderst troværdig og vederhæftig information til læreren, der vil have en god, velskrevet og nuanceret indgang til amerikansk politik og det amerikanske valgsystem. Teksten i bogen er i de væsentligste kapitler understøttet af nogle fortrinlige og meget pædagogiske modeller. Som almindelig taskebog til elever i folkeskolen er den imidlertid for svær.

Der hersker ingen tvivl om, at amerikanernes selvopfattelse blev taget op til revision efter 9. september, og Patriot Act (lovgivning til bekæmpelse af terrorisme) blev da også vedtaget med fuld støtte fra Kongressen. Og da USA stort set hele tiden er i valgkamp, er der konstant politik på dagsordenen - senatorerne er valgt for en periode af seks år, præsidenten for fire år og medlemmerne af Repræsentanternes hus for to år.

Bogen giver her en koncis og let forståelig gennemgang af det amerikanske valgsystem fra opstilling og valg af kandidater til de besluttende organer og sidst, men ikke mindst, valget af USA's præsident.

Men selvom USA er et demokratisk samfund, levnes mindre partier ingen chance stillet op imod de to store - demokraterne og republikanerne. Når disse tredjepartier i indledende runder ikke øjner mange chancer for sejr, bliver de ædt op af et af de store partier - det er også demokratiets vilkår i USA.