Debat

Godt nytår

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg deltager ofte i lokale kredses åbne medlemskurser en fredag aften eller lørdag formiddag. Det gør jeg altid med stor fornøjelse. Det er en fantastisk styrke for Danmarks Lærerforening, at vi har en medlemsskare, hvor mange med stort engagement bruger en weekend på at drøfte pædagogiske og faglige spørgsmål.

I disse dage afholder foreningen en række regionale tillidsrepræsentantmøder, hvor vi blandt andet informerer om vores landsdækkende rummelighedsprojekt og den aktuelle status på arbejdstidsforhandlingerne. Deltagelsen fra tillidsrepræsentanterne er stort set 100 procent. I det daglige yder tillidsrepræsentanterne en stor indsats for i samarbejde med ledelsen at løse udfordringerne på skolen, og i dette efterår har tillidsrepræsentanterne mange steder ydet en helt ekstraordinær indsats i forhold til de nye arbejdstidsaftaler. Danmarks Lærerforening er dybt afhængig af vores dygtige tillidsrepræsentanters indsats.

Med vores kredsstruktur er Danmarks Lærer­forening aktivt til stede i alle kommuner. I en decentraliseret verden er det helt nødvendigt med stærke lokale afdelinger, og samtidig er kredsene afgørende for, at der bliver sammenhæng mellem initiativerne fra centralt hold og virkeligheden i klasselokalerne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det aktuelle rummelighedsprojekt, som vi har skudt i gang med de regionale tillidsrepræsentantmøder, er et godt eksempel på, at vi gennem en fælles koordineret indsats kan styrke effekten af vores arbejde. Ja, det vil ofte være umuligt at nå nogle resultater, hvis ikke alle led i organisationen arbejder sammen.

Her i min første »DLF mener« i det nye år vil jeg gerne takke for samarbejdet i det turbulente år, vi netop har sagt farvel til. Et af mine store ønsker for det nye år vil være, at vi fortsat kan være en stærk organisation som følge af medlemmernes aktive opbakning.

Godt nytår!

»Ja, det vil ofte være umuligt at nå nogle resultater, hvis ikke alle led i organisationen arbejder sammen«.