Vi nåede ikke alle mål

Men OK 05 er o.k.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For:

Løntrin til alle og en god prognose på reallønnen. Den samlede økonomiske ramme sammenholdt med Det Økonomiske Råds skøn over forbrugerprisindekset giver grundlag for min tro på, at reallønnen kan fastholdes, muligvis forbedres, i overenskomstperioden.

Ny Løn har vi stadig, men det er ikke længere en naturlov, at der skal afsættes overenskomstmidler til vedligeholdelse. Mens de andre organisationer skal forhandle lokalt om 1,25 procent af lønsummen, får vi pengene ud som et centralt aftalt engangstillæg i slutningen af overenskomstperioden. Dermed har vi lagt en god grund til et centralt lønsystem ved Overenskomst 08.

Lederne får 2,5 procent til Ny Løn, som de har ønsket. Nu med udmøntningsgaranti.

Pensionen får et generelt løft. Det syner ikke af så meget, men er med til at sikre en nødvendig udbygning af pensionsordningen.

Alle 93-gruppens problemer løses ikke, men resultatet er tilfredsstillende. En 2,5 procent forhøjelse af pensionen er en klar forbedring. Plus et engangsbeløb, der specielt er en fordel for de 93'ere, der er tættest på pensionen.

Imod:

Arbejdstidsaftalen mangler. Vi må konstatere, at KL ikke vil have en ny arbejdstidsaftale. KL har en nærmest betonagtig tro på, at tidskontrol er et godt, moderne ledelsesinstrument. Udfordringen bliver at finde nye veje til at nå vores fælles mål om en frisættelse af lærernes arbejdstid.

På minussiden tæller også, at konsulenter og skolepsykologer må nøjes med 2,5 procent til Ny Løn, og at der er åbnet for flere deltidsstillinger på skolerne.

Samlet set er aftalen godt balanceret. Jeg vægter den centralt aftalte løn højt.

Så ja til Overenskomst 05.

Og gerne et stort ja, så KL kan se, at vi mener det alvorligt, når vi stiller krav om centrale lønaftaler.