Debat

De fem siger tak for støtten

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi fem lærere fra Klostervængets Skole vil hermed rette en meget stor tak til alle, der har støttet os med læserbreve i Folkeskolen og Københavns Lærerforenings blad »KK«. Ikke mindst vil vi takke de tillidsrepræsentanter, der tog initiativ til en demonstration på Rådhuspladsen og en underskrift­indsamling, hvor det lykkedes at indsamle over 3.000 underskrifter på knap tre dage. Også en stor tak til de mange aktive forældre og børn, der støttede os med protester, aktioner, pressehenvendelser og personlige hilsener. En speciel tak til kollegerne på Klostervængets Skole for den store personlige opbakning og den flotte afskedsfest.

Vi føler alle fem, at vi har været igennem et umenneskeligt forløb i forbindelse med tvangsforflytningen. Vi skulle på ganske kort tid tage stilling til vores fremtid. Vi havde mindre end et døgn til at beslutte, hvorvidt der skulle indgås forlig eller køres en sag. Vi opfattede situationen som ganske uoverskuelig og var dybt chokerede over det hændte. Rådgivningen fra Københavns Lærerforening (KLF) gik på, at en sag kunne blive et langvarigt og opslidende juridisk forløb med store menneskelige omkostninger. KLF gjorde det ligeledes klart for os, at sagen kunne ende som et civilretsligt søgsmål. I tilfælde af at vi tabte en sådan, kunne udgangen i værste fald blive afsked med opsat pension.

Derfor besluttede vi, at KLF skulle arbejde for et forlig. I tiden efter er det dog blevet mere og mere klart for os, at den manglende retssag kan få principielle konsekvenser for hele lærerområdet. Vi er derfor helt enige i de mange læserbreve, der påpeger disse fagligt principielle problemer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Endnu en gang tusind tak for støtten den har været uvurderlig.