Debat

Det er for dåårligt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften 'En ulykke' fabulerer et af vore hovedstyrelsesmedlemmer - Niels Christian Sauer - over arbejdstidsaftalen.

Jeg kommer til at tænke på de satireudsendelser i tv, hvor der var en hostende kone, der altid sagde: 'Det er for dåårligt!' - ja, det er, men hvad foreslår du så, vi gør i stedet for, Sauer?

Det, som vi arbejder på efter den nye overenskomst, er at (gen)skabe den frihed for lærerne til at planlægge og gennemføre undervisningsforløb i samarbejde - en frihed, lærerne har sukket efter, siden vi fik den for-rige aftale med U, F og Ø.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når lærerne har fået udviklet de kompetencer, der skal til for at være i stand til at indgå helhedsaftaler, har vi en virkelighed, hvor lærerne atter har fået 'frihed' - en frihed, som forhåbentlig kan få ryddet op i det kæmpe møde-overforbrug, vi har - og som på sigt kan være medvirkende til at sikre lærerne et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Men hvad er det, du vil, Sauer? - andet end at sige: Det er for dåårligt!

Hans Nielsen

Næstved