Debat

Hvordan sikrer I, at alle lærere får en arbejdsplads på skolen?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbent brev til pressen og politikere fra lærere, der er i tvivl.

Ifølge Finansministeriets resultatkontrakt med Moderniseringsstyrelsen skal Overenskomst 13 »være løftestang for at fremme Moderniseringsstyrelsens dagsorden om at gøre løn og arbejdstid i staten til en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken«. Der er altså tale om en klar og åben prioritering om at satse på økonomiske effektiviseringer gennem overenskomsterne fremover.

Hvordan har I det som politikere, i et land hvor vi har tradition for demokratiske rettigheder og tradition for frie forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter, med at være vidne til, at den ene part på ingen måde vil imødekomme den anden?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I den nuværende overenskomst (Overenskomst 08) har skolelederne allerede mulighed for at gøre alle arbejdsopgaver til genstand for tilstedeværelse på skolen, forudsat at de fysiske rammer er i orden. Hvis der fremover bliver en bestemmelse om, at alle arbejdsopgaver skal ske på skolen, mangler vi jeres holdning til, hvordan dette kan gøres med de nuværende fysiske rammer på skolerne. Hvordan sikrer I, at alle lærere får fast arbejdsplads (pc, hylder, skabe med videre), således at vi rent faktisk kan gøre vores arbejde på skolen? Hvordan sikrer I, at økonomien fremover passer til folkeskolernes udgifter? Hvordan sikrer I, at de økonomiske tildelinger til folkeskolerne fordeles, således at der stadig er kvalitet for alle parter i skolerne?

For at kunne tro på vores demokratiske system og kunne tage stilling til, hvor krydset skal sættes til november, forventer vi at høre jeres stemme i denne sammenhæng. I er vores repræsentanter i KL og dermed vores ledere og kontakt opad i systemet.