Debat

Ånden udeblev

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 6 refereres over et par sider om Kommunernes Landsforenings todages skolerigsdagskonference.

Jeg kastede mig med interesse over artiklens indhold. En skolerigsdag! Om skolens sager. Her måtte der være noget at hente i visioner, om dansk kulturarvs rige traditioner, om indhold og om fremtiden for Danmarks børn og unge. Artiklen omsluttedes af et flot farvebillede, der viste et smukt opstillet børne- og ungdomskor fotograferet med leder klar ved flyglet samt Else Købstrup fotograferet bagfra.

Og hvad læser man så om?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Overskrifter med intetsigende kommentarer til en ellers flot række foredragsholdere, der må have noget på hjertet, da de hver især er eksponenter for en række kulturinstitutioner, samt en kulinarisk beskrivelse med et overflødighedshornsordvalg brugt på madsammensætningen, mens tre kongelige tenorer, der sikkert markedsfører Danmark i verdensklasse, samt ovenstående pigekor, der på hver sin måde i undervisningsskalaen bærer på det ypperste for dansk kultur, bliver til 'underholdning' ved kaffen, og børnekoret bliver ikke engang nævnt i billedteksten.

Er det udvendige så vigtigt for os, at indholdets budskaber forsvinder?

Er vi så gode til at glæde vores maver, at åndfuldheden reduceres til ligegyldig underholdning?

Det må kunne gøres bedre, ellers står det rigtigt slemt til med ånden i Folkeskolen.

Søren Steen Nielsen

fagkonsulent i musik, Skørping