Folkeskolens leder:

Uretten er sat

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et retssamfund er alle lige for loven, og man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Sådanne fundamentale principper får lærerstuderende med fra seminariets historie- og samfundsfag, så skolen kan give de fælles værdier videre til de næste elevgenerationer.

Derfor kan både skatte- og undervisningsministeren være sikker på folkelig støtte, når de forsøger at stoppe selskabstømmere, skibsværftejere og Tvind-folk, der sætter sugerør i statskassen. Og med den økonomiske kreativitet og logeagtige lukkethed, Tvind demonstrerer, er der gode grunde til, at samfundet løbende kontrollerer, om de bøjer loven og snupper skattekroner, som ikke tilkommer dem.

Men ministre skal hverken straffe meninger eller moral; og det er meget svært at se, hvad der kan være forkert ved at sidde i flere skolebestyrelser. Det er domstolenes -aldrig en ministers - opgave at afgøre, om en handling er lovlig.

-th

Læs side 28