Debat

Positiv proces

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er da beklageligt, at Knud Karup Christensen, Hirtshals, som det fremgår af Folkeskolen i sidste uge, ikke kan bruge vore ideer og erfaringer til noget som helst. Skoleevaluering er i Folkeskolerådet besluttet som indsatsområde i de kommende år - og så er det vel meget hensigtsmæssigt, at foreningen for det første selv søger at være på forkant med udviklingen og for det andet drøfter fordele og ulemper med medlemmerne, inden skoleevaluering officielt kommer på banen fra Undervisningsministeriet. Vi har begge på helt almindelige skoler med helt almindelige elever og lærere oplevet, at arbejdet med skoleevaluering kan sætte en positiv udviklingsproces i gang på den enkelte skole - og gøre det både sjovere og nemmere at være lærer. Der er ikke tale om, at vi anklager lærerne for at gøre et dårligt stykke arbejde. Tværtimod. Der udføres i folkeskolen et flot arbejde - navnlig i betragtning af de særdeles begrænsede ressourcer, der mange steder bliver skolen til del. Men vi har en gensidig forpligtelse til til stadighed at vurdere, hvor og hvordan opgaveløsningen kan udvikles. Det er vi også nødt til, hvis vi vil fastholde monopolet på at undervise i folkeskolen.

Bo Rønne, Henrik Billehøj

medlemmer af DLF's hovedstyrelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler