Debat

DLF-ombudsmand

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund i Danmark har det. Forbundet for pædagoger og klubfolk får det måske til november, hvis kongressen vil. Og Danmarks Lærerforening skal selvfølgelig også have det - nemlig en ombudsmand.

Jeg vil derfor allerede nu spørge Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, hvordan den stiller sig til følgende forslag til kongresvedtagelse i oktober:

'Danmarks Lærerforenings kongres forsamlet til møde den 3.-4. oktober 1996 pålægger hovedstyrelsen at udarbejde forslag til etablering af en uvildig klageinstans med det formål - uafhængigt af organisationen - at kunne behandle klager fra medlemmer og institutioner over konkrete sagsafgørelser foretaget af Danmarks Lærerforening, såvel lokalt som centralt. Forslaget skal om nødvendigt følges op af forslag til eventuelle ændringer af Danmarks Lærerforenings vedtægter.'

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En ombudsmand er for mig blevet aktuel specielt efter Hårby-afskedigelserne. Men der kan sagtens være andre sager, jeg ikke lige har kendskab til.

Jeg forestiller mig en klageinstans bestående af medlemmer af Danmarks Lærerforening, som ikke må være valgt eller lønnet af Danmarks Lærerforening og med en jurist som formand. Det er vigtigt for mig at understrege, at klageinstansen skal tage sig af konkrete personrettede sagsafgørelser, således at den ikke kan behandle politiske afgørelser, det vil sige beslutninger/afgørelser truffet af de lokale kredsstyrelser, generalforsamlinger, hovedstyrelsen og kongressen.

Hvis hovedstyrelsen stiller sig afvisende over for tanken, vil jeg satse på at få så mange underskrifter fra delegerede, at punktet kan komme på kongressens dagsorden.

Karl Heinz Mortag,

kongresdelegeret

Århus Lærerforening