I klemme i nye udlejningsregler

Jeanett Skovs børn har ventet i 11 år - nu får de ingen lejlighed

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nye regler for tildeling af Lærerstandens Brandforsikrings (LB) lejligheder, som blev vedtaget den 14. december sidste år, mødte kritik ved forsikringsselskabets ekstraordinære generalforsamling den 4. februar. Ifølge de nye regler er lejlighederne forbeholdt medlemmer og dermed ikke medlemmers børn, og en ledig lejlighed bliver tildelt den ansøger, der har længst medlemsanciennitet.

De nye regler vækker vrede og frustration hos folkeskolelærer og UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) i København, Jeanett Skov, hvis søn har stået på venteliste til en lejlighed i 11 år. Den 12. december sidste år - to dage inden de nye udlejningsregler blev vedtaget - fik hun at vide, at hendes søn nu stod som en af de forreste på ventelisten, og at han meget snart ville blive tilbudt en lejlighed i Rødovre. Den kan Jeanett Skovs søn godt kaste en hvid pind efter nu, for de gamle ventelister er sløjfet, og desuden kan medlemmers børn ikke længere søge lejlighed i LB.

Jeanett Skovs situation var årsagen til, at hun gik på talerstolen ved LB's ekstraordinære generalforsamling for at »fortælle en historie fra det virkelige liv« og for at bede LB holde, hvad der er blevet lovet, selvom der er kommet nye regler.

»Enhver kan forstå den harme, Jeanett Skov giver udtryk for. Når vi skifter system, så vil der være nogle, der kommer i klemme, og det beklager jeg meget«, sagde konstitueret formand for bestyrelsen Knud Erik Bang, og dirigenten, advokat Jørgen Cadovius, konkluderede, at den nye bestyrelse vil følge op på situationen for de medlemmer, der stod på venteliste, inden de nye regler blev vedtaget.

lkp@dlf.org, kra@dlf.org