Anmeldelse

Højt elsket

- en families kamp mod kontrolleret spiseforstyrrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirsten Carlsen fortæller om et år i Leas liv. Hun taber fire kilo inden sommerferien bare ved at spise sundt. I ferien motionerer hun og dyrker dagligt sport.

Kiloene bliver ved med at rasle af hende, og hun er stolt over at kunne kontrollere sin vægt. Hun fortaber sig fuldstændig i sine madfantasier og hører ikke forældrenes og venindernes tilbud om hjælp.

I løbet af 9. klasse bliver hun dog sendt til sundhedsplejerske, læge og hospital, og en behandling starter. Inden jul når hun at fatte, at hun selv skal tage ansvaret for at komme på ret køl. Hun kan ikke losse det over på de onde vægtvogtere på hospitalet, og hun undgår indlæggelse

Bogen er let læst. Den lægger vægt på Leas synsvinkel og er derfor endeløse beskrivelser af mad og vejning - som sådan en god beskrivelse af en anorektikers tankegang. Skal oplagt med i spiseforstyrrelsesbiblioteket.