Anmeldelse

Fra natur til teknik 3.-4. klasse

Kommunikation 2

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette materiale har en lidt anderledes måde at opbygge natur/teknik-undervisningen på, end det tidligere er set. Man genkender de fleste af temaerne og øvelserne fra andre systemer, men da mange natur/teknik-lærere finder det svært og uoverskueligt at beholde overblikket hele vejen fra 1.-6. klasse, kan disse bøger være en rigtig god hjælp. Kommunikation, konstruktion, kredsløb og bevægelse behandles på hvert trin, så der er progression i emnerne op gennem forløbet.

Elevbogen virker umiddelbart lidt overfladisk, men understøttet af lærerens forklaringer og de mange øvelser, der er lagt op til, er der sikkert rigeligt stof. Personligt synes jeg, at elevbogen kan virke lidt forvirrende, men den skal jo ikke stå alene. De mange tegninger er vældig flotte, men fotografier ville have illustreret teksten bedre mange steder.

Lærervejledningen er meget omfattende og virkelig en god hjælp til læreren. Det er grundigt forklaret, hvad formålet med de forskellige delemner er, og det er sat i relation til trinmålene. Der er både baggrundsviden og forslag til videre arbejde. Bagerst i vejledningen er der 40 kopiforlæg, deriblandt mange, man har set før, men også nye ideer. Der er basis for mange timers natur/teknik-undervisning, og systemet vil være et godt supplement til de øvrige på markedet.