Anmeldelse

Demokrati

Undervisningsavis

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er tale om en ny undervisningsavis, hvor Politiken og Gyldendal har valgt at sætte demokratiet på dagsordenen.

Avisen sætter fokus på et bredt udsnit af de emner, der kendetegner folkestyret, og den er rettet mod samfundsfag, dansk og historie i 7.-9. klasse.

Avisen indeholder emner som "Elevrådet - det første møde med demokratiet", "Politisk aktiv, hvorfor, hvorfor ikke?", "Kommunalpolitik, landspolitik og EU-Demokratiet og medierne - hvem har magten?" og "Lobbyismedemokrati i andre lande".

Avisen er opbygget på en spændende og indbydende måde med et layout, som passer til de unge. Der er en god vekselvirkning mellem reportage, interview, udsagn fra unge og faktabokse. Desuden er der nogle meget fine kort om blandt andet inddelingen af det nye Danmark, og hvor frie muslimer er verden rundt.

Sproget er let tilgængeligt og meget afpasset efter, hvordan målgruppen kan lide at læse om disse emner.

Der er udarbejdet relevante opgaver på hjemmesiden www.undervisningsavisen.dk, og materialet er et rigtig godt supplement til alle, som vil undervise i demokrati, og kan varmt anbefales som klassesæt.