Undervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lærd dumrian er en større dumrian end en uvidende.

(Benjamin Franklin)

Lær af nye bøger, men af gamle lærere.

(Anonym)

Ørnen har aldrig spildt så megen tid, som da den fandt sig i at lære af kragen.

(William Blake)

Det giver en stålsat karakter at lære at skrive fejlfrit på et fremmedsprog. Når man bøjer adjektiver og slår uregelmæssige verber op, kan det ikke nytte noget at flæbe. Lige så lidt man i cykelsport kan gemme sig på et bjerg, lige så lidt kan man gemme sig i skriftlig tysk.

(Henrik Dahl)

At være god er ædelt, men at undervise andre i, hvordan de skal være gode, er ædlere og langt mindre besværligt.

(Mark Twain)

De siger, at vi er bedre uddannet end vore forældres generation. Hvad de mener, er, at vi har gået længere i skole. Det er ikke det samme.

(Douglas Yates)

Lærerne kan ikke bruge den troløse utopi og de mondæne visioner. Den velformulerede inkompetence er den værste modstander.

(Erik Schmidt)

Gymnasier er steder, hvor småsten bliver poleret, og diamanter gøres matte.

(Robert Ingersoll)

Den eneste virkelige uddannelse får du fra de ting, der går dig imod.

(Andre Gide)

Børn bryder sig slet ikke om at have det godt. De synes tværtimod, at det er dejligt at gå i snestorm eller på anden måde vise sig som noget ganske storartet, så bliver de virkelig lykkelige. Man er jo aldrig så glad, som når man har gjort noget virkelig godt.

(Karen Blixen)

Da han endnu var lærer i Eton, plejede David Cornwell at sige: Det er ligegyldigt, hvad børnene lærer. Hovedsagen er, at de hader det.

(Johannes Gross)

En lærer er en, der i sin ungdom beundrede lærere.

(Henry Louis Mencken)