Sidste frist nærmer sig

Cand.pæd.psych.-studerende kan ikke nå at gøre deres studium færdigt i år

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun de studerende på Danmarks Pædagogiske Universitets (DPU) kandidatuddannelse i psykologi, der får svært ved at blive praktiserende psykologer. Det samme gør en stor del af de studerende på den gamle cand.pæd.psych.-uddannelse.

»Sidste chance for at gå til eksamen er den 31. august i år, og det er der mange, der ikke når«, siger leder af Institut for pædagogisk psykologi på DPU, Niels Egelund.

Han oplyser, at DPU har søgt dispensation, men ifølge kontorchef i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, René Bugge Bertramsen, kan der ikke gives en generel dispensation, fordi nedlæggelsen af cand.pæd.psych.-uddannelsen er sket ved lov.

»Det er kun Folketinget, der kan ændre datoen«, siger han.

Hvor mange der kommer i klemme, vides ikke, men Niels Egelund skønner, at det er halvdelen af de 635, der stadig er undervejs i studiet.

»Man har stillet de studerende, der er begyndt på uddannelsen, i en urimelig situation ved at sætte den ultimative lukning af uddannelsen, samme dag som den normerede studietid udløber«, siger cand.pæd.psych.-studerende Henrik Rude, Århus.

Han regner selv med at nå at blive færdig, men mener, at det er uhørt, at man lukker en uddannelse uden at give tid til afvikling.

folkeskolen@dlf.org

Powered by Labrador CMS