Fælles fagforening

Skoleledere med flere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er skoleinspektør i Odense, hvor jeg er næstformand i såvel LF-82 som Fyns Amt. Jeg stiller op til kongressen for at være med til at understøtte og videreudvikle arbejdet med LC-LederForum.

Vi har nu fået mulighed for at opstille egne krav uden om DLF, danne eget forhandlingsudvalg, når det drejer sig om ledelsesforhold, og efterfølgende tage stilling til resultatet. Jeg vurderer dette til at være afgørende for at komme videre med etableringen af en fælles fagfor­ening for ledere i folkeskolen.

Næste skridt bliver at gøre det frivilligt at være tilknyttet de lokale kredse, når der skal forhandles decentralt i kommunerne. Jeg ved, det for nogle kredse stadig vurderes som en nødvendighed at benytte de lokale lærerkredse. Men det skal være frivilligt for den enkelte kreds selv at afgøre det.

Disse tiltag vil efter min overbevisning opfylde de vigtigste af Danmarks Skolelederforenings krav og skabe betingelserne for en fusion af de to for­eninger i Lederforeningens regi.

Til sidst vil jeg gerne rose Lederfor­eningen for arbejdet med og udspillet til »Skoleledelse en profession i sig selv«. Det er et materiale, der er meget brugbart til diskussionerne om en ny ledelsesstruktur i de enkelte kommuner.

Kandidat

Axel Bay-Petersen

Odense C

Kreds 82

1. suppleant

Vagn Hansen

Odense NV

Kreds 82

2. suppleant

Erik Witten

Svendborg

Kreds 86 A

Stillere

Birgitte Sonsby, kreds 82

Jørgen Troelsen, kreds 87

Ebbe Damsbo, kreds 82

Carl Erik Peters-Lehm,

kreds 81

Ole Klitgaard, kreds 82

Finn Guldberg Hansen,

kreds 87

Olav Rabølle Nielsen,

kreds 82

Niels Andersen, kreds 82

Flemming Banke Christensen, kreds 82

Kurt Grønning Larsen,

kreds 82

Erling Pedersen, kreds 82

Lars Bjørnsten, kreds 82

Annette Berg, kreds 87

Ann Colstrup, kreds 82

Dorthe Boe Nielsen,

kreds 82

Hans Erik Knudsen, kreds 82

Berit Plotnikof, kreds 82