Debat

Folkeskolens habilitet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er mange, der hedder Lene. Og mange, der hedder Møller. Så muligheden for, at ens navn består af kombinationen Lene Møller, er ganske stor.

Alligevel vil jeg spørge redaktionen, om seminarielektor Lene Møller, der i Folkeskolen nummer 4 skrev 'Bagsmækken', er identisk med lærebogsforfatter Lene Møller, som er hovedansvarlig for læsebogssystemet 'Nisserne i Ådalen' fra Gyldendal. Netop det system, som bliver vurderet så begejstret i 'Bagsmækken'.

Hvis svaret er bekræftende, må det være af interesse for Folkeskolens læsere at vide, om dette forlods var redaktionen bekendt. I så fald har et forlag ikke blot fået gratis reklame på et tilsyneladende autoritativt grundlag, men 'Bagsmækken' er også fremkommet på bekostning af den redaktionelle habilitet, der plejer at karakterisere Folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

At en skribent i givet fald selv undlader at gøre opmærksom på sine interesser i en sag, siger noget om moral - eller mangel på samme.

Men hvis Folkeskolens redaktion, der af fagfolk roses for sin journalistiske integritet og sine skribenters habilitet, har ladet sig sænke ned på annoncebladsniveau, er det aldeles uacceptabelt.

Jens Raahauge

formand for Dansklærerforeningens folkeskolelærere og anmelder ved Folkeskolen

Svar

Folkeskolen har ikke indgået en aftale med Lene Møller om gratis reklame, og bladet var forlods ikke blevet gjort opmærksom på, at hun havde tænkt sig at nævne sit eget læsebogssystem.

Redaktionen