Ny uddannelsesdirektør

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det blev en mand med rødderne solidt plantet i folkeoplysningsverdenen, som skal udfylde den ledige plads som uddannelsesdirektør for grundskoleområdet i Undervisningsministeriet. Kim Mørch Jacobsen, 48, hentes i egne rækker - han er i dag direktør for området for folkeoplysning og voksenuddannelser og har dermed et forhåndskendskab til stillingstypen. Forgængeren, den tidligere skoledirektør i Rødovre, Gert B. Nielsen, rejste efter kun et år med den begrundelse, at han ikke fik mulighed for at realisere sine forventninger til stillingen.

Kim Mørch Jacobsen var fra 1976 lektor ved Nordens Folkliga Akademi under Nordisk Ministerråd og blev i 1984 udnævnt til leder af Udviklingscentret for Folkeoplysning og Voksenundervisning. I 1993 blev han udnævnt til direktør i Undervisningsministeriets daværende folkeoplysningsafdeling.